Alle voordelen van Electude op een rijtje

Electude’s e-learning platform is ontworpen om de realiteit aan te pakken dat de meest technische leerlingen de voorkeur geven aan praktijkgericht werken. Door gamification, interactie, animaties en simulaties blijven leerlingen geboeid. Ook docenten hebben baat bij Electude’s e-learning. Zo kun je eenvoudig de voortgang van jouw klassen bekijken, evenals de resultaten van individuele leerlingen. Door de manier waarop het LMS is gebouwd, hebben docenten de vrijheid om zelf hun eigen lesprogramma samen te stellen en kunnen zij zelfs hun eigen lessen bouwen. Dit zijn de voordelen van Electude.

Volg de voortgang van jouw klassen

Leerlingen maken online oefeningen, toetsen en quizzen. Deze scores worden automatisch bijgehouden voor klassen en individuele leerlingen. Docenten hoeven deze niet zelf na te kijken, waardoor ze waardevolle tijd besparen die ze kunnen besteden aan onderwijzen. Resultaten worden per klas getoond, waardoor je direct een duidelijk overzicht hebt over de prestaties per onderdeel.

Zie de resultaten van individuele leerlingen

Scores van oefeningen, toetsen en quizzen worden op individueel niveau bijgehouden. Dit betekent dat je niet alleen de resultaten van klassen kunt zien, maar ook die van iedere leerling. Zo heb je direct inzage over de voortgang van iedere leerling en zie je eenvoudig welke leerling nog extra hulp kan gebruiken.

Bekijk de antwoorden van een leerling

De antwoorden die leerlingen in hun oefeningen, toetsen en quizzen geven, worden door het systeem opgeslagen. Docenten kunnen deze eenvoudig terug vinden. Hierdoor zie je precies wat er is geantwoord en hoeveel pogingen het een leerling heeft gekost om tot het goede antwoord te komen.

Stel je eigen lesprogramma samen

Electude biedt een zeer uitgebreid programma aan modules. Niet iedere module zal relevant zijn voor alle leerlingen. Sommige zullen te makkelijk of juist nog te moeilijk zijn of de onderwerpen komen pas later in de opleiding aan bod. Daarom is het mogelijk om je eigen lesprogramma’s samen te stellen. Door simpelweg een cursus te selecteren en deze naar de juiste klas te slepen, kun je voor iedere klas een uniek lesprogramma samenstellen dat past bij de behoefte en uitdagingen van die leerlingen.

Bouw zelf je eigen lessen

Wil jij jouw eigen les of toets samenstellen? Dat kan! Dankzij de zelfbouwfunctie kunnen docenten hun eigen content omzetten tot een module in het LMS. Het proces is erg simpel en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Nieuwsgierig geworden?

Ben je benieuwd geworden naar wat Electude kan betekenen voor jouw leerlingen, organisatie en doelen? Aarzel dan niet en neem contact op.