Leermiddelen

Electude’s e-learning zorgt in combinatie met onze leermiddelen voor een uitgebreide leerervaring voor zowel leerlingen als docenten. Als leerlingen elke lesmodule voltooien en de bijbehorende practicum leren gebruiken, wordt hun kennis versterkt met hands-on lesmateriaal dat theorie in de praktijk brengt.

Schuifmaat-Box

Electude’s online e-learning en hands-on opdrachten voor de schuifmaat zijn een efficiënte en effectieve manier om praktische meetvaardigheden te leren en te oefenen. De box bevat een liniaal, een schuifmaat en drie meetobjecten. Bij gebruik in combinatie met onze e-learning leert de student zelfstandig de schuifmaat af te lezen en binnen- en buitenmaten nauwkeurig te meten.

Demo module Bekijk de video

Viscositeitsbox

Electude’s Viscositeits-Box is een uitstekende manier om leerlingen de principes van viscositeit te leren en de belangrijkste eigenschappen van verschillende soorten motoroliën te begrijpen. De opdrachten worden aangeboden als e-learning en zijn gekoppeld aan hands-on opdrachten met de Viscositeits-Box. De Viscositeits-Box bevat drie buisjes met verschillende motorolie en een kogeltje. Met een stopwatch meet de leerling de verschillen in viscositeit door de valtijd van het kogeltje in de olie te meten onder verschillende temperatuursomstandigheden.

Demo module Bekijk de video

Micrometer-Box

De Micrometer-Box van Electude is een practicumopstelling ondersteund door hands-on opdrachten in de vorm van e-learning. Met deze opstelling wordt door middel van hands-on opdrachten geleerd hoe een micrometer te gebruiken en af te lezen. Na het doorlopen van deze lessen is de leerling in staat te bepalen of een voorwerp binnen de, op tekening aangegeven toleranties valt.

Demo module Bekijk de video

Basis elektro Trainer

De Basis elektro Trainer bestaat uit een practicumopstelling en de daarbij behorende e-learning. De practicumopstelling bevat alle benodigde componenten die met behulp van de bijbehorende bedradingset met elkaar verbonden kunnen worden. De componenten worden gebruikt om de leerlingen meer inzicht te geven in de verschillende schakelingen die voor kunnen komen binnen de elektrotechniek.

Demo module Bekijk de video

Elektromotoren Trainer

Leerlingen leren middels begeleide opdrachten hoe de verschillende elektromotoren zijn opgebouwd, in welke aandrijving ze worden toegepast en hoe aan deze motoren te meten. De leerlingen leren door de online lessen met foto’s, uitleg en vragen de verschillende motoren, onderdelen en werking te benoemen, kennen en herkennen. Het systeem houdt de resultaten real-time bij en geeft constante terugkoppeling aan de leerling en docent. Deze practicumopstelling en online lessen (e-learning) bereidt de leerling voor op het werken aan de elektromotoren en generatoren uit de hedendaagse aandrijftechniek. Dit alles met een veilig meetbereik van 0 tot en met 24V.

Demo module Bekijk de video

Multimeter Trainer

​Leerlingen leren middels begeleide opdrachten hoe diagnose te stellen met de multimeter. De leerlingen leren door onze online lessen met foto’s, uitleg en vragen de verschillende circuitschakelingen te herkennen en daarin aangebrachte fouten op te sporen middels het gebruik van de multimeter. Deze practicumopstelling en online lessen (e- learning) bereidt de leerling voor op het diagnose stellen aan drie stroomkringen: basisstroomkring, relaisstroomkring en de Mosfetstroomkring. Elke stroomkring heeft meerdere vooraf ingebouwde storingen welke met een draaiknop te activeren zijn. Door het gebruik van de V-4 meting kan de leerling de gemeten spanningen verklaren en de oorzaak van de fout aanwijzen.

Demo module Bekijk de video

Neem contact op

Ben je benieuwd geworden naar wat Electude kan betekenen voor jouw leerlingen, organisatie en doelen? Aarzel dan niet en neem contact op.

Contact