Prins Alternative Fuel Systems

Binnen het Electude LMS zijn vanaf heden ook door Prins Alternative Fuel Systems ontwikkelde modules beschikbaar. Deze modules behandelen onder andere vloeibare en dampvormige injectie van Autogassystemen tot op sensor- en actuatorniveau en de daarbij behorende regelingen. De systemen die behandeld worden zijn ‘Direct LiquiMax-2.0’ en ‘VSI-2.0’.

Direct LiquiMax systeem

Het Prins Direct LiquiMax systeem werkt parallel aan het standaard brandstofsysteem van de auto, dit geldt zowel voor bi-fuel als mono-fuel toepassingen. Het Direct LiquiMax systeem is een master-slave systeem.

Het Direct LiquiMax systeem is ontwikkeld voor motoren met een direct injectie brandstofsysteem. Direct injectie betekent dat de brandstof onder hoge druk [20-200 bar] direct in de cilinder wordt inspoten in plaats van in het inlaatspruitstuk (port injectie). Het Direct LiquiMax systeem maakt gebruik van een aangepaste hoge druk brandstofpomp en de originele brandstofinjectoren van het benzinesysteem om het vloeibare LPG onder hoge druk in de cilinder in te spuiten.

VSI-2.0 systeem

VSI is een afkorting voor “Vapour Sequential Injection”. Het VSI-2.0 systeem is het meest geavanceerde dampvormig injectie systeem dat op de markt verkrijgbaar is. Het VSI-2.0 systeem is er zowel in een LPG als een CNG variant en het systeem is daarnaast ook nog eens geschikt voor de nieuwste generatie Direct Injectie motoren (VSI-2.0-DI). Met het VSI-2.0 systeem is er geen verschil merkbaar met het rijden op benzine. Met het VSI-2.0 systeem streeft Prins naar optimale emissies en kostenvermindering.

Het VSI-2.0 systeem is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Keihin Corp. Japan, één van ’s werelds grootste producenten van injectoren en brandstofsystemen, met een naam die staat voor OEM kwaliteit en betrouwbaarheid. Het VSI-2.0 systeem is volledig geïntegreerd door middel van het “master-slave” principe met de ECU van het voertuig, waardoor het systeem (E)OBD compatibel is. Hierdoor is er geen simulatie van het lambdasignaal noodzakelijk.

Inhoud van deze cursussen

Direct LiquiMax systeem

  • Introductie – basics
  • Hydraulische componenten – advanced
  • Elektrische componenten – advanced
  • Hydraulische systeemwerking – advanced
  • DLM strategieën – advanced

 

VSI-2.0 systeem

  • Introductie – basics
  • Elektrische componenten – basics
  • Systeemwerking – advanced
  • Systeem componenten – basics
  • Mengselvorming – specialist

Neem contact op

Ben je benieuwd geworden naar wat Electude kan betekenen voor jouw leerlingen, organisatie en doelen? Aarzel dan niet en neem contact op.